Michelsläkten i tryck

Tore Österhags sista stora släktforskningsarbete, hans Michelsläkt finns i tryckt form. Läs mer om Michelsläkten på Tores hemsida: http://osterhag.se/. Michel-släkten har även en egen Facebook-grupp: https://www.facebook.com/groups/1660939367469240/.
Stamtavlan utgår från Michel Gislesson som föddes 1634 och växte upp i Äspereds by i Gingri, och upptar hans och hans hustrus, Kerstin Bosdotters, ättlingar fram till år 2017, då släkten hunnit sprida sig över hela Sverige och övriga delar av världen.
Michel Gislessons ättartavla spänner över fem århundraden och två volymer om c:a 600 sidor vardera, med grunduppgifter om 63000 individer inklusive ingifta personer. Volym 2 avslutas med ett register samt ett appendix på c:a 45 sidor med löpande text och bilder, rörande forskningen om de äldsta generationerna.
I appendixet visas på möjligheter med DNA-tester, och spår som kan vara intressanta att följa upp för att komplettera ”ätten” (inte minst gäller detta Michels syskon och deras efterkommande). Där återfinns äldre kartor över Äspereds by i Gingri, där Michel Gislesson växte upp, liksom de uppgifter vi har om fadern Gisle. Grafiska släktkartor över några av kändisarna i släkten, t.ex. Gullan Bornemarks släktskap med Lars Norén och med Mark Levengoods dotter, d.v.s. släktskap genom deras gemensamma Michel-anor.
För beställning, gå in på Bod.se, tryck på bok-shop och sök fram böckerna (Michel Gislesson). Betalning sker med Visa, Mastercard eller Paypal och priset är 600 kr för de två böckerna tillsammans.
”Vanlig” frakt tillkommer med totalt 25 kr eller spårbar DHL 99 kr. Den senare fraktmetoden uppges gå något snabbare, men produktionstiden är densamma oavsett fraktsätt, så det tar sannolikt omkring 10 dagar i vilket fall och i åtminstone två fall har böckerna skickats spårbart med DHL, trots billig frakt (25 kr)! Kanske med anledning av böckernas vikt (över 2 kg).
En klickbar länk som leder till de två böckerna:
Om ni tycker det är svårt att beställa, och vill ha hjälp, kan jag göra beställning med er adress som leveransadress. För att kontakta mig, Andreas Jansson, använd Facebook (länken överst och klicka på mitt namn, sedan ”skicka meddelande”). Eller använd meddelanderutan längst ned på denna sida.
Stamtavlan med basuppgifter om Michels ättlingar.
 

 

En reaktion till “Michelsläkten i tryck

  • 2019-04-18 kl. 17:39:04
    Permalink

    Här under ska kan ni kunna skriva en kommentar för att kontakta mig. Observera att ni måste klicka i RUTAN där det står ”jag är inte en robot”, för att meddelandet ska kunna skickas.

    Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *