Miele S5780 full effekt, handtaget ger ingen signal

Med onödig elektronik följer onödiga fel. Fjärrstyrningen i handtaget, av dammsugaren Miele S5780 har ingen ersättningsfunktion på själva dammsugarkroppen, så när batteriet är slut eller fjärrstyrningsenheten går sönder kan man endast köra dammsugaren på full effekt, med ett öronbedövande dån till följd. Regleringen av sugstyrka går endast att göra med plus- och minusknapparna på handtaget.

En del fel som uppstår är dock lättare att åtgärda än andra – förutsatt att man hittar dem. Efter att ha konstaterat att det inte fanns några synliga fel – micro-switcharna klickade som de skulle och inget såg trasigt ut – lade jag märke till att batteriet inte verkade sitta helt rakt, och tänkte att det kanske inte låg emot på baksidan (minus-polen). Så var nog fallet, för med ett litet tryck så hoppade det på plats, och dammsugaren går åter att köra på normal styrka. Det är uppenbarligen något i batterihållaren som inte är helt stabilt, eller som kan leda in batteriet på fel sätt, eftersom batteriet tagits i och ur många gånger efter att problemet började; batteribyte naturligtvis var det första som försöktes med, när enheten slutare ge signal och lampan slutat lysa när man tryckte på handtaget.

Bilden nedan visar undersidan av sändardelen (den med power- (start/stopp), minus- och plus-knapparna), utplockad från handtaget. Pilen på bilden visar var batteriet inte låg emot som det skulle.

Fjärrkontroll från handtaget till dammsugare Miele S5780. Felet visade sig bero på att batteriet ej var helt i kontakt med det bakre blecket (minus-polen). Med ett litet tryck klickade det till och något måste ha hoppat på plats. Miele radiosändare(?) transmitter. Kretskortets märkning: MN06715660 – 06 33 408

 

2 reaktioner till “Miele S5780 full effekt, handtaget ger ingen signal

 • 2019-10-22 kl. 08:39:24
  Permalink

  Jag har en likadan dammsugare, men helt plötsligt nu så kan jag inte starta dammsugaren överhuvudtaget? Finns det något sätt att starta den utan handtaget? Den luser grönt på själva dammsugaren men spelar ingen roll vad jag gör så går den inte igång.

  Tack på förhand
  MVH
  Peter

  Svar
  • 2019-10-22 kl. 09:04:19
   Permalink

   Lyser det inget på handtagets fjärrkontroll, när du trycker på dess knappar? Har du bytt batteri i handtagets fjärrkontroll?
   Dammsugaren här gick igång, när man tryckte på power-knappen på själva dammsugarknappen. När jag beskrev problemet här i texten gick den dock bara på full effekt, kanske (funderar jag) för att den stod på det när den senast stängdes av med fjärrkontrollen, och så hamnade den i samma läge…
   Kan det vara så att den hamnar i samma läge (på/av och effektnivå) som när man stängde av den? Och att du stängt av den med fjärrkontrollen… så att den nu även hamnar i avstängt läge när du sätter på den med knappen på själva dammsugaren… om du förstår hur jag menar. Jag kan kolla senare.

   Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *