Mamie Eisenhowers Fjärås-anor

I ett mejl från en ”DNA-släkting” nämnde denne att hans mor berättat att Mamie Eisenhower hade gemensamma anor i Sverige. Till en början lät jag denna uppgift vara, eftersom det var på en sida av hans släkt som sannolikt inte hade med vårt ”DNA-släktskap” att göra, men jag kunde till slut inte motstå frestelsen att kontrollera om uppgiften stämde. Det visade den sig göra! Min DNA-släktings mormors mormor Lovisa och Mamies mormor Johanna Maria var syskon, båda födda på ett untantag, en backstuga på Måå’s marker i Fjärås, Halland.

Jag ser nu att det finns fler som har ställt samma frågor på nätet, och kanske finns det utförliga släktträd som jag missat, men jag lade i alla fall ut det jag skrapat ihop kring denna släkt på en publikt åtkomlig sida här: Mamie Eisenhowers svenska släkt. Klicka er in i släktträdet genom något av namnen i texten på förstasidan eller från registren (index-sidorna).

(Jag har för övrigt inte lyckats reda ut det exakta släktskapet till min amerikanske släkting.)

Mamie Eisenhower. Portrait, 27 April 1971.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *