Problem att logga in på webbmejlen hos Spray (@spray.se @home.se)

De flesta som har e-post hos Spray, vilket gäller adresser som slutar på @spray.se och @home.se, har säkert under en lång tid upplevt problem med deras webbmejl. Funktionerna som ligger i direkt anslutning till ett öppnat mejl, såsom vidarebefordra och svara alla, fungerar t.ex. inte.
Nu i mitten av maj 2018 fungerade inte deras vanliga inloggning (från www.spray.se eller www.home.se) över huvud taget, utan resulterade i timeout. Sidan man kom till efter att ha skrivit in sina inloggningsuppgifter innehöll endast följande text:

 504 Gateway Time-out
 nginx/0.7.40

För att komma runt detta problem kan man gå till en annan inloggningssida, nämligen http://nymail.spray.se/
Den ser inte mycket ut för världen, men fungerar.

Gå till http://nymail.spray.se och skriv, under rubriken användarnamn, in din epost-adress fram till snabel-a (snabel-a ska inte vara med.
Skriv home.se eller spray.se på nästa rad, beroende på vilken din e-postadress är. Ej heller här ska något @ vara med!
Skriv in ditt lösenord i det tredje fältet och tryck på knappen Logga in. Nu bör den vanliga e-post-sidan dyka upp.

Jag har ett par urgamla e-postadresser som berörs och tänker att det är bäst att börja avveckla dem, eller åtminstone se till att ingenting av vikt går till dessa adresser. Företaget tycks inte vara möjligt att kontakta så man kan inte veta något om dess framtid.

(Nu i slutet av maj 2018 fungerar åter de vanliga inloggningssidorna)

Jag har fått så många ovettiga kommentarer av folk som bara skriver ”fungerar inte” och liknande. Ni som försöker meddela er på det sättet (kortfattat och påfluget, som att jag har något med saken att göra) verkar inte ens ha läst artikeln.

OBS: Gratismejlen hos HOME och SPRAY lägger ner 1 mars 2021!

Mitt råd till alla berörda är att skaffa en bättre adress (gmail eller något annat som fungerar). Gå igenom era mejl på spray/home, och logga in på de sidor som skickar post till er där och styr om så att de skickar till er nya adress istället.

Ladda hem de mejl ni vill spara och dumpa Home/Spray för gott!

Om någon mot förmodan vill ha kvar @home/@spray, och nu inte når e-posten (sommar 2021), så skickade de ju ut mejl om att man kunde gå in på denna adress för att nå deras nya inloggning i våras (2021): https://spray.pangia.biz/app/

Skriv frågor direkt till mail2world på deras Facebook, eller Twitter-konto, genom att klicka på resp. ikon längst ned på deras sida. Fråga dem om @home och @spray:  https://www.mail2world.com/#services

Skriv gärna en kommentar här nedan, om ni får reda på något, när det ändå kommit så mycket… Jag har ju inget med detta att skaffa egentligen, men det kan ändå vara intressant att få veta hur det går.

14 reaktioner till “Problem att logga in på webbmejlen hos Spray (@spray.se @home.se)

 • 2020-08-17 kl. 19:03:54
  Permalink

  Hej vad är det för fel?
  Jag kommer inte in på mailen.
  Skulle vilja veta det.

  Svar
  • 2020-08-17 kl. 20:30:29
   Permalink

   Om jag ska gissa så fungerar det inte eftersom det är en illa underhållen och i det närmaste övergiven webbplats. Nu har ägarna till @home.se och @spray.se uppenbarligen gjort en tabbe och satt inloggningen från huvudsidorna ur funktion igen, men om du följer min anvisning ovan kan du ändå komma åt mejlen (se nymail-adressen ovan).

   Jag är, liksom du, bara en användare.
   Skriv gärna till deras support (tryck på ”Skicka en förfrågan överst på sidan https://support.spraypassagen.se/hc/sv/categories/114093990831-Driftinformation ). Räkna inte med svar, men det är bra om det är någon mer än jag som påpekar problemen de har.

   Jag har i flera år haft problem med att svenska bokstäver ÅÄÖ inte visas korrekt på sprays webbmail, och har påtalat det upprepade gånger. Om någon mer upplever samma sak, så skriv till dem och klaga ni också!

   Svar
 • 2020-08-17 kl. 21:32:33
  Permalink

  Kommer heller inte in till min mail (home.se)

  Svar
  • 2020-08-17 kl. 21:42:16
   Permalink

   Inte ens med min anvisning? Nymail-länken funkade för mig nyss.
   Har du ens läst min kommentar och texten om den alternativa sidan för inloggning?

   Har du skrivit till supporten (länken hittar du i mitt svar till Leena ovan)?

   Svar
 • 2020-09-10 kl. 20:24:07
  Permalink

  Hej! jag hade en spray adress till instagram och behövde verifiera trodde inte http://nymail.spray.se skulle fungera men det gör den

  Skriv
  Användarnamn – ditt email namn utan @spray.se
  Domän – spray.se
  Lösenord – lösenord

  Svar
 • 2021-01-25 kl. 14:28:03
  Permalink

  Hej!
  Jag kommer inte på min mail

  Svar
 • 2021-07-11 kl. 17:32:19
  Permalink

  Problem med att logga in på mail spray.se/ home.se

  Svar
  • 2021-07-12 kl. 09:05:44
   Permalink

   Spray / Home har inte fungerat bra på många år. Som jag skrev ovan, mitt råd är att gå igenom och ladda hem alla mejl ni vill ha kvar (spara på datorn), och skaffa en ny e-postadress. Det verkar vara något databasfel på deras server för närvarande. Efter att de sålde sin verksamhet och upphörde med gratisvarianten kanske ni har bättre möjlighet till support – jag har inte kvar min mejl hos Home/Spray.

   Men det största felet du gör är nog att du glömt att Spray och Home har bytt adress, samt att man måste betala för tjänsten sedan den 15/4 2021:
   Det är mail2world.com som äger e-postservrarna, och i anvisningarna som skickades ut till alla är den nya adressen som man ska logga in på följande: https://spray.pangia.biz/

   Svar
 • 2021-07-12 kl. 08:04:37
  Permalink

  Görde som Du skrev, men det funkar inte heller,,,,skrev till supporten men som vanligt inget svar,,,,,söker efter tel nr som jag såg någonstans men utan att lyckas ,,,,Hjälppppppppp
  Kris

  Svar
  • 2021-07-12 kl. 09:20:44
   Permalink

   Det är ny ägare till mejlservrarna ifråga och ny sida för inloggning, samt endast för betalande kunder:
   Här är inloggningssidan, sedan Mail2World tog över: https://spray.pangia.biz/

   (Och som sagt adressen är inte gratis längre!)

   Svar
  • 2021-07-12 kl. 09:24:40
   Permalink

   Detta är ett nytt fel. Jag har inte min mejl på @spray eller @home längre (som jag tror framgår mot slutet på mitt längre inlägg överst på sidan).
   De verkar inte underhålla den gamla webbplatsen eller ha någon övervakning på den. Nu tycks en server eller databas ha problem.

   Detta fel kommer upp om man försöker logga in på den GAMLA adressen:
   M2W_DBInteraction error ’800a005b’
   Object variable or With block variable not set
   /INC/aspGlobals.asp, line 317

   Men de skickade ju ut information till alla användare i våras om att verksamheten gick över till mail2world.com
   Det är såvitt jag förstår de som äger alltsammans numera. Du kanske kan skriva till deras support, eller gå in på deras facebook-sida och fråga dem om de även ska driva de gamla inloggningssidorna vidare.

   Jag tror ju att de ordnade en ny inloggningssida för mejlen, och att den endast finns som en betaltjänst numera.

   Läs om det på Flashback, där finns en kopia av mejlet som skickades ut i våras: http://www.flashback.org/t3307671

   Svar
  • 2021-07-12 kl. 21:17:45
   Permalink

   Det stämmer såtillvida att de gamla inloggningsadresserna inte fungerar. Använder du den nya adress som du fått från dem i våras, när de informerade dig om att mejlen skulle upphöra att vara gratis? Eller har de senare skrivit att det ska fortsätta att fungera med inloggning från de gamla (icke uppdaterade) hemsidorna spray resp. home punkt se?
   Om du har betalat månadsavgiften de införde, så borde det gå att logga in på adressen spray och home skickade ut i våras: https://spray.pangia.biz/
   Jag gissar att https://spray.pangia.biz/ kan fungera, jag har personligen gått igenom mejlen jag hade hos dem och övergav spray/home-adresserna just innan de började med avgiften.

   Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *